Tercüme Bürosu
Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Japonca Vize İşlemlerinde Gerekli Olan Belgeler

Basit düzeyde Japonca bildiğinizi kanıtlayan ‘Start Deutsch1’ sınavını aldıktan sonra, şimdi sıra vize işlemlerine geliyor. Vize başvurusu için bir dizi evrakın da toparlanması şart. Vize başvurusu için dil bildiğinizi kanıtlayan, Goethe Enstitüsü’nün Start Deutsch 1 veya Avusturya Dil Diploması (ÖSD) ya da Test Daf Enstitüsü’nün Grundstufe Deutsch 1 sınavını başarıyla kazandığınızı belgeleyen sertifika gerekli.

Şahsen başvurulmalı
Vize müracaatını sizin için yetkili Alman başkonsolosluğuna şahsen yapmanız gerekiyor. Türkiye’de bağlı bulunduğunuz il hangi Alman Başkonsolosluğu’nun görev alanına giriyorsa, o Alman başkonsolosluğu yetkilidir. Yani İzmir’de yaşayan biri, vize için Ankara ya da İstanbul’daki Alman başkonsolosluğuna başvuramaz. Sadece İzmir Başkonsolosluğu’na vize başvurusu yapabilir. Vize müracaatından önce Alman başkonsolosluklarının internet sitesinden gerekli belgeler hakkında bilgi edinmek mümkün. İstanbul’daki Alman Başkonsolosluğu’nun www.istanbul. diplo.de internet sitesinde vizeler linki ve buradan aile birleşimi için vize linkine tıkladığınızda, vizeyle ilgili belgeler hakkında geniş bilgi bulabilirsiniz. Bunun yanında vize başvurularında konsoloslukla birlikte çalışan, idata ofisi Bu ofislerde aile birleşimiyle ilgili işlemlerde ücret karşılığında yardımcı oluyor. Randevu pin numarası, tercüme, fotoğraf gibi işlemler için 110 TL ücret alınıyor. 
Randevu almak şart;
Vize için konsolosluklardan mutlaka randevu almak şart. Randevu alınmadan hiçbir vize işlemi yapılmıyor. Randevu için ise para yatırıp pin numarası almak gerekiyor. Bu işlemi konsolosluk yanındaki IDATA ofisinde yapmak mümkün olduğu gibi, Yapı Kredi, İş Bankası ya da Finansbank ’a miktari yatırıp almak da mümkün.

 

Fiyat Teklifi

+